dissabte, 2 de juliol del 2011

Enquesta per la Independència de Catalunya (Pol Santandreu)

Les darreres enquestes sobre el vot dels ciutadans a favor o en contra de la Independència de Catalunya, ofereixen uns resultats que m’agradaria comentar.

El 42,9% contesta a la pregunta “què votaria si demà es fés un referèndum per decidir la independència de Catalunya?” que si. D’altra banda el percentatge de votants del no puja al 28,2%. El “si” avantatja al “no” per una diferncia aclaparadora, quasibé de 15 punts. Per cada vot en contra de la indepència de Catalunya n’hi ha un i mig a favor.

Pero no és aquest fet el que vull resaltar, que per llur importància ja s’ha difós i analitzat exhaustivament. El que m’ha sobtat de la lectura dels resultats ha estat que el 23,3% dels enquestats ha contestat que “no aniria a votar” en cas que demà es plantejés un hipotètic referèndunm per la independència. És a dir que gairebé 1 de cada 4 ciutadans no és que no ho tingui clar –la resposta de no sap/no contesta
reflecteix un 5,2% de les respostes- sino que simplement no aniria a votar.





Les persones que han triat aquesta opció, segons el seu vot emès en les darreres eleccions autonòmiques, es divideixen en: un 27,4% van votar PSC, 24,1% ICV, 19,3% CiU i un 12,5% PP.

La pregunta a l’enquesta és prou clara: Si demà es fés un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè que faria? Em sobta que tanta gent, sobretot votants de CiU, PSC i ICV, manifestin que no votarien. És que no creuen que el tema sigui prou important? O potser no els interessa? O simplement els rellisca?