dimecres, 3 de novembre del 2010

Dubtes sobre el benefici econòmic de la visita de Benet XVI (Pol Santandreu)

L’ajuntament de Barcelona ha xifrat en 30 milions d’euros l’impacte econòmic “positiu” de la propera visita a la ciutat del màxim representant de l’església catòlica. La major part d’aquest ingressos (25,2 milions) es justifiquen a partir del número de visitants previstos (400.000) i fent una estimació de la despesa en transport, allotjament i restauració. L’ajuntament calcula una mitjana d’estança d’un dia i mig per persona.

Si a partir d’aquest valor total dels ingressos calculem la mitjana de despesa per persona durant el cap de setmana (25,2 milions / 400.000 persones) surt que la despesa mitjana de cada persona serà de 63 euros.

No dubto de la lògica seguida en el càlcul, però m’estranya que la ciutat de Barcelona pugui acollir durant un dia i mig a 400.000 persones si només disposa d’unes 80.000 places totals – i remarco totals, perquè hi figuren hotels, pensions, apartaments i similars – d’allotjament. Així mateix, les persones que no venen de fora, i potser compten entre aquestes 400.000, no dinarien si no vingués el Papa?

M’agradaria tenir més dades de les que se’ns han posat a disposició, però a priori em sona a justificació o campanya propagandística per part de l'ajuntament. .

(El número de places d'allotjament està extret de l'estudi sobre Turisme 2015 fet per l'Ajuntament de Barcelona i es refereix a les places del 2008)