divendres, 25 de gener del 2013

Pol Santandreu col·labora en el nou llibre de l'ACCID de Finances Corporatives


Les finances corporatives tenen com a principal objectiu elevar el valor de l'empresa i, per tant, el de les accions que integren el capital social. Per a això, han de trobar un equilibri adequat entre els subobjetius de rendibilitat, risc i liquiditat. La rendibilitat persegueix aconseguir el màxim rendiment de les inversions efectuades, el risc al seu torn està íntimament relacionat amb la rendibilitat ja que a més rendibilitat més risc i viceversa. Pel que es refereix al nivell de liquiditat, mantenir un nivell adequat permet poder afrontar els diferents compromisos de pagament, la qual cosa és imprescindible perquè l'empresa pugui funcionar amb normalitat.

En aquest número abordem alguns dels temes clau relacionats amb les finances corporatives com són la selecció d'inversions, el finançament de les finances corporatives, les reestructuracions empresarials, la valoració d'empresa, la política de dividends o el govern corporatiu.




Per això hem comptat amb la col·laboració dels autors Oriol Amat, Xavier Puig, Jordi Fabregat, Francisco J. López Lubián Josep Torres Pruñonosa i  Pol Santandreu, entre d'altres.

Amb aquest conjunt de treballs es pretén oferir una visió detallada dels aspectes conceptuals i pràctics de les noves tendències en finances corporatives, tant des d'una perspectiva professional com des de la perspectiva de la recerca